Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Tsu.co – Το νέο social network που πληρώνει

Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο είστε όχι μόνο απο τους πρώτους στην Ελλάδα αλλά και απο τους πρώτους στον κόσμο που μαθαίνουν για το Tsu.co (δεν έχω καταλάβει πως προφέρεται ακόμα αλλά μου αρέσει να το λέω Τσου).
 Η ομάδα του Tsu.co λοιπόν πιστεύει πως το περιεχόμενο που ανεβαίνει στα social media ανήκει στους χρήστες οι οποίοι πρέπει να πληρώνονται για αυτό. Και δεν έχει άδικο αν σκεφτείτε πως το περιεχόμενο (φωτογραφίες, videos, κείμενα κτλ) που ανεβαίνει καθημερινά σε FaceBook, Twitter, Instagram είναι περιεχόμενο που παράγεται απο χρήστες οι οποίοι δεν κερδίζουν τίποτα σε αντίθεση με τα sites τα οποία κερδίζουν δισεκατομμύρια.
Τι έκαναν λοιπόν; Έφτιαξαν το Tsu.co! Ένα social network το οποίο χαρακτηρίζεται απο τρία πράγματα:
 1. Για να γραφτείς πρέπει να σε γράψει ένα άλλο μέλος
2. Μοιράζεται το 90% των διαφημιστικών κερδών με τα μέλη οπότε κάθε τι που ποστάρεις στο network παράγει κέρδος για σένα ανάλογα με την απήχηση που έχει.
3. Παίρνεις κι εσύ ένα μικρό ποσοστό απο τα κέρδη των χρηστών που έχεις γράψει στην ομάδα σου.
 Τα θετικά του Tsu.co
 α. Είναι ακόμα πάρα πολύ φρέσκο που σημαίνει πως είναι μεγάλη ευκαιρία να μπούμε απο τους πρώτους και για να κερδίσουμε χρήματα αλλά και για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενος social network που σέβεται τους χρήστες του.
β. Αν και φρέσκο έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά με πάνω απο 10,000 επισκέπτες την ημέρα και αυξάνει τουλάχιστον κατα 2,000 άτομα την ημέρα την επισκέψιμότητά του.
γ. Το σηματικότερο όλων! Επειδή είναι καινούριο site όπως είναι λογικό έχει πολλά καλά ελέυθερα usernames/λεξεις-κλειδιά πράγμα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά που είδα πως μέχρι στιγμής είναι ελεύθερα οπότε διαλέξτε όποιο σας αρέσει αλλά βιαστείτε γιατί δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα είναι ελεύθερα.
δ. Το να γραφτείτε και να ασχοληθείτε με αυτό το site είναι εντελώς δωρεάν. Είναι ακόμα στην αρχή και τα κέρδη μιας και μίλησα με ανθρώπους που έχουν γραφτεί κάποιες ημέρες νωρίτερα είναι μικρά προς το παρόν (0.79€-$2 την ημέρα). Αν το site πάρει τη δημοσιότητα που πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να πάρει τα κέρδη θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Αν δεν πάρει τη δημοσιότητα που πιστεύουν δεν θα έχουμε χάσει τίποτα περισσότερο απο λίγο χρόνο. Όπως και να έχει είναι ένα τρένο που έχουμε την ευκαιρία να επιβιβαστούμε απο τον πρώτο σταθμό.
 Πως να ξεκινήσω με το Tsu.co;
Είναι πολύ απλό!
1. Κάντε εγγραφή μέσω του link  http://www.tsu.co/takotime  (είναι υποχρεωτικό να γραφτέις μέσω ενός άλλου)
2. Επιλέξτε μια λέξη απο την παρακάτω λίστα για username (δεν είναι υποχρεωτικό να είναι απο την παρακάτω λίστα, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα δικό σας username ή μια δική σας λέξη-κλειδί)
3. Μοιράστε το δικό σας link στους φίλους σας σε FaceBook, Twitter, Instagram, Pinterest κτλ και μιλήστε τους για το Tsu.co.
Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε το άρθρο μας, να αλλάξετε τα links μας με τα δικά σας και να το ποστάρετε σε δικό σας site ή blog απλά βάλτε και μια «Πηγή: http://www.tsu.co/takotime  στο τέλος του άρθρου και μοιράστε το link του ποστ σε FaceBook κτλ.
4. Ξεκινήστε να κάνετε φίλους μέσα στο Tsu.co (οι φίλοι που έχω ήδη εγώ είναι μια καλή αρχή για να τους κάνετε φίλους και να σας κάνουν κι αυτοί) μέχρι να έρθουν οι δικοί σας φίλοι, όταν έχετε 10-15 φίλους συνεχίστε να κάνετε φίλους και ξεκινήστε να ανεβάζετε περιεχόμενο (φωτογραφίες, videakia, ότι κάνετε και σε FB, Twitter κλπ).
Απλά να θυμάστε πως μπορείτε να έχετε μέχρι 50 Friend requests ανοιχτά και να χρησιμοποιείτε hashtags στα posts σας ώστε να μπορούν να τα ψάχνουν οι υπόλοιποι χρήστες.
 Πόσα μπορώ να κερδίσω;
 Το πόσα μπορείτε να κερδίσετε εξαρτάται καθαρά απο την απήχηση των δημοσιεύσεών σας δηλαδή πόσα views έχουν, πόσα likes και πόσα shares. To πως ακριβώς υπολογίζεται το ποσό είναι άγνωστο αλλά αν κρίνω απο τα στατιστικά των «παλιών» που είδα και την καθημερινή άνοδο του site με μερικά καλά posts θα βγαίνει ένα καλό μηνιάτικο.
 Πατήστε λοιπόν στο  http://www.tsu.co/takotime  κάντε εγγραφή και ξεκινήστε γιατί πραγματικά με κάτι τέτοιες ιστοσελίδες ο χρόνος είναι χρήμα και όσο πιο νωρίς μπεις τόσο το καλύτερο.